zondag 23 mei 2010

162


Gisteravond naar de meimarkt in Tilburg geweest. Wat een gezellige sfeer op deze rommelmarkt. Weer eens iets anders zo in het donker. Ik was niet de enige die er zo over dacht, want het was ontzettend druk. Wij waren duidelijk niet goed voorbereid, want velen liepen hier met een zaklamp, op zoek naar nieuwe hebbedingen.

vrijdag 21 mei 2010

161


Tijdens mijn zoektocht naar hondsdraf kwam ik dit nog tegen: een nooduitgang!

maandag 17 mei 2010

160


De meeste paardenbloemen zijn inmiddels uitgebloeit, maar ik had er al een vastgelegd met een ieniemiene insekt.

zondag 16 mei 2010

159


Deze merel is maar wat blij met onze klusuitspatting in de tuin. Zeker nu er voor de kleintjes gezorgd moet worden. Wormen in overvloed. (klik op de foto)

zaterdag 15 mei 2010

158


Dit plantje heet smeerwortel. Kun je overal vinden.

woensdag 12 mei 2010

157


En dit moet 'm dan toch zijn. Een heel ander blad, hondsdraf. Ze lijken toch wel op elkaar.

maandag 10 mei 2010

156


Vandaag de "grootste" macho van de familie: een mooi hamstermannetje, die iedere nacht zijn hele woongebied verandert.

zondag 9 mei 2010

155


En dit is hondsdraf. Kom je ook vaak in je eigen tuin tegen en heeft het daar meestal erg naar z'n zin.
Dankjewel, Dymphie, inderdaad het is geen hondsdraf, maar de paarse dovenetel. Nu moet ik natuurlijk wel op zoek naar hondsdraf. Zo leer je weer van elkaar.

zaterdag 8 mei 2010

154


Vandaag naar het veld geweest met mijn zoon. Hij zit op het moment helemaal in het onkruid. Sommige bloemetjes ken ik wel bij naam, andere alleen van zien en andere helemaal niet. Deze bijvoorbeeld is het "look-zonder-look"???. Als je het blad kneust, ruikt het naar knoflook. Er komen vast nog meer van deze foto's. Niet om jullie een lesje te leren, hoor, maar ik wil ze niet vergeten.

dinsdag 4 mei 2010

153


Niet mijn ding, maar de natuur had dat water hard nodig. En als je dan rondkijkt zie je ook wel weer mooie dingen. De pluizenbol ziet er opeens uit als een punker. (foto even aanklikken)

zondag 2 mei 2010

152


Een paar weken geleden meldde ik dat we kwarteleitjes hadden en dat de ouders het geweldig deden. Drie eitjes zijn uitgekomen, maar moeder wilde niet meer voor ze zorgen. Wij hebben de taak proberen over te nemen, helaas is het ons niet gelukt. Toch wil ik nog wel even een foto laten zien van een kwartel 1 dag oud, zo klein en schattig. (Dymphie bedankt voor het duimen.)